Děkuji, slečno Bětko

Před dvěma dny, 25. května, vyšel na Expres.cz článek s fotografiemi mé maličkosti. Tento článek naleznete ZDE

Musím říci, že uveřejnění tohoto článku mě v první chvíli zaskočilo, ale po jeho přečtení jsem zjistil, že je vlastně pochvalný a jeho autorka, dvaadvacetiletá, evidentně sluníčkově orientovaná studentka germanistiky na Karlově universitě v Praze, která sama o sobě uvádí, že je patologicky závislá na psaní čehokoliv o čemkoliv, mi udělala službu k nezaplacení. Z uštěpačného tónu textu sice vyplývá, že autorka není velkou sympatizantkou bojových sportů a umění a lidmi, kteří se jimi zabývají, či se starají o svou fyzickou zdatnost, z duše pohrdá, ale i přes tuto očividnou zaujatost nedokázala napsat nic, za co bych se mohl stydět, nebo na co bych nebyl hrdý. Návštěvnost mých webových stránek doznala značného navýšení a doufám, že to bude mít odezvu i v zájmu české veřejnosti o boj nožem jakožto o sportovní disciplinu, zábavu pro volný čas a nejúčinnější formu sebeobrany vůbec.

Je nad sluníčko jasnější, že slečna Bětka napsala tento, ale i další články o Slušných lidech a Gaunym, na objednávku svých sluníčkových soudruhů z brněnského hnutí Hnít Brno. To ale nic nemění na faktu, že mně osobně tím způsobila nečekanou radost a potěšení. Kdybych si totiž chtěl zaplatit PR článek v celostátním médiu se sledovaností, jakou má Experes.cz, počítám, že by mě to stálo desítky tisíc korun. Takže, slečno Bětko Šemrová, DĚKUJI! 

Kdybyste naoplátku potřebovala vysvětlit něco kolem boje nožem, nějaké techniky, nebo měla zájem o naši příručku sebeobrany pro ženy, pak stačí říci, protože jsem Vaším velkým dlužníkem.

Přesto, že mi článek slečny Bětky udělal radost, neodpustím si zde malou korekci informací, které v něm autorka podává:

Kauza Slušných lidí a mojí účasti v této organizaci se má takto: 

Asi před půl rokem mě moji kamarádi oslovili, zda bych se nechtěl zapojit do budování politické organizace SL s tím, že jde o stranu, jenž půjde po krku brněnskému gangu sluníčkářů, který spoluvládne na radnici a dělá tam psí kusy. Jejich anarchisticko-levičácké výstřelky a sociální experimenty pak negativně ovlivňují život všech Brňanů, zejména těch poctivých, pracovitých a řádně žijících. Jelikož mám na tyto neomarxisty z neziskovek, chronická nefachčenka, vítače a importéry imigrantů, tlučhuby, vychcánky a duhové úchyláky jasně vyhraněný názor, rád jsem souhlasil a nechal se v zakládacím manifestu SL uvést na pozici místopředsedy.

Bohužel, již zhruba po měsíci svojí činnosti v SL jsem zjistil, že postoje a zásady některých mých spolustraníků nejsou tak pevné a jasně vyhraněné, jak jsem si původně myslel. Protože jsem nechtěl být s jistými, do SL nově přijatými, osobami přítomen na společných jednáních, schůzích, veřejných vystoupeních a zejména na společných fotografiích, na svoji funkci jsem rezignoval. 

Tím jsem považoval věc za uzavřenou, ale jak jsem nyní, po uveřejnění PR článku slečny Bětky zjistil, opomněl jsem jednu důležitou věc, totiž informovat MV o tom, že již členem SL nejsem. Ale to v nejbližší době napravím.

Ačkoliv jsem se se Slušnými lidmi rozešel, neznamená to, že by mezi mnou a kamarády, kteří v této organizaci nadále fungují, vzniklo nějaké nepřátelství nebo řevnivost. Naopak. To, že jsme se neshodli v metodách, ještě neznamená, že bychom měli rozdílné chápání brněnské reality.

Myslím si, že v SL jsou dobří chlapi (a holky), že se snaží dělat dobrou práci, prosazovat dobré myšlenky do života a hlavně, že nemají strach postavit se čelem té sluníčkové mafii, která ovládla brněnskou radnici a dojí Brno tak, že už má krvavé vemeno. O hlavním dojiči Brna jsem pro vás našel na YT toto vtipné video: ZDE

Slušným lidem držím palce a Gaunymu přeji, ať vydrží a nenechá se otrávit nebo odradit tupým výsměchem, pomluvami a urážkami, které o něm brněnští sluníčkáři šíří kde jen mohou, nově už i za pomoci svých kamarádíčků v bulvárních plátcích celorepublikového dosahu.

 

Radek Pokora